Forsvarsevne -innovasjon - ringvirkninger

les publikasjonen ...

Forsvarsevne

Les mer

Internasjonalt samarbeid

Les mer

Eksport og markedsadgang

Les mer

Høyteknologi og verdiskapning

Les mer

Etikk og anti-korrupsjon

Les mer

Politi og beredskap

Les mer

FSi-arrangementer, utstillinger og konferanser

FSi-arrangementer

September 2018

Oktober 2018

November 2018

Mars 2019

April 2019


Utstillinger/konferanser


Leder

Ubåtanskaffelsen inn i en avgjørende fase

Norge og Tyskland er enige om å anskaffe 6 identiske ubåter, 4 til Norge og 2 til Tyskland. I løpet av noen uker mottar Forsvarsmateriell tilbudet. Da skal også leverandøren levere en plan for forsvarsindustrielt samarbeid. Stortinget har enstemmig slått fast at før det eventuelt inngås kontrakt om anskaffelse av nye ubåter, skal det inngås en overordnet strategisk og langsiktig industrisamarbeidsavtale der leverandøren forplikter seg til ulike former for gjensidig industrisamarbeid tilsvarende ubåtenes anskaffelsesverdi, med målsetting om en betydelig nasjonal verdiskaping både gjennom direkte og indirekte avtaler så vel som drifts- og vedlikeholdssamarbeid.

Aktuelt

Må tenkes nytt i måten militære IKT-løsninger anskaffes på

(ANBUD365 -13.09.18) Forsvarsindustrien er positive til at Forsvarsmateriell (FMA) legger til rette for mer omfattende samarbeid med strategiske industripartnere for å løse Forsvarets fremtidige IKT-behov.

MSPO 2018 - Forsvarsindustrien viste seg frem i Polen

2018 utgaven av forsvarsutstillingen MSPO ble gjennomført i Polen 4. - 7. september.


Ny medarbeider i FSi

Terje Nylund er tilsatt som seniorrådgiver i FSi

Stor interesse for norsk forsvarsindustri på FSi-messen

Det var flere hundre besøkende innom Fanehallen på Akershus festning for å se og møte norsk forsvarsindustri på FSi-messen.


Forsvarsindustrien gir store inntekter til Staten

Rapport utarbeidet av EY på oppdrag fra FSi viser at 95% av Statens utbetalinger til utvikling og anskaffelser i norsk forsvarsvarsindustri i perioden 2009-2016 ble tilbakeført i form av skatter, avgifter og utbytte.

Sterk utvikling i eksporten av Forsvarsmateriell

Eksporten av forsvarsmateriell fra Norge økte med over 30% fra 2016 til 2017. Norskutviklede løsninger blir stadig mer etterspurt i det internasjonale markedet.


Farnborough International Airshow 2018

Norsk forsvarsindustri deltok på årets største fly- og romfartsmesse i Europa, Farnborough International Airshow 2018, fra 16. til 22. juli.

Forsvarsevne, innovasjon og ringvirkninger - Forsvarsindustrien leverer

Forsvarsevne, innovasjon og ringvirkninger er tittelen på en helt ny publikasjon som FSi har utarbeidet. Den viser bredden i norsk forsvarsindustri og hva vi bidrar med til Forsvaret og storsamfunnet

Nytt fra medlemsbedriftene

Norwegian Special mission signs strategic contract for the Japanese Air Self Defence Force

(Norwegian Special Mission 17 sep 2018): Norwegian Special Mission (NSM) signs contract with Textron Aviation to supply (2+1) Automatic Flight Inspection Systems (AFIS) for the Japan Air Self Defense Force (JASDF).


ISPAS AS er nominert for Innovation Award

ISPAS is one of two first finalists to be nominated for the ONS 2018 Innovation Awards.

Norsk SMB bedrift med suksess i USA

Denne artikkelen fra US Army Public Affairs viser historien bak hvordan et lite oppstartsselskap fra Norge, gjennom U.S Army Foreign Comparative Testing Program (FCT), har lykkes i å levere til U.S Army.


HIDDN: KryptoDisk 2 er godkjent av Forsvaret

Hiddns nylig lanserte KryptoDisk 2 har blitt listet på Forsvarets liste over godkjente produkter, ifølge en børsmelding. KryptoDisk 2 kan dermed bli handlet og brukt til å lagre klassifisert informasjon.

I nyheteneSe flere saker >>

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as