FSi

Innhold

Europas største prosjekt for digitalisering av industri

Jotne EPM Technology vil koordinere den norske delen av Europas største prosjekt for løsninger innen automasjon og digitalisering for industrien.

Arrowhead Tools har et budsjett på 91 millioner euro og 81 deltakere, blant disser er noen av Europas største selskaper som f.eks. Volvo, Bosch og Philips. De norske partnerne er Jotne EPM Technology, SAP, Høgskolen i Østfold (HIOF), Tellu og NTNU.

Formålet med det treårige prosjektet Arrowhead Tools er å skape tekniske verktøy for den neste generasjon med løsninger innen digitalisering og automasjon for den europeiske industrien. Disse verktøyene vil bygge en bro over gapet som på nåværende tidspunkt hindrer en total integrering av IT og driftsteknologi, dvs. hvordan industrien fungerer mot IoT (Internet of Things) og "system av system", for å bygge store systemer ved bruk av Internet of Things.

Arrowhead Tools forventes å redusere kostnadene ved utvikling og introduserer fleksible og sikre digitaliserings- og automatiseringsløsninger med 15 - 60 prosent. Dette vil gjøre Europa mer konkurransedyktig og skape nye jobber og bedriftsmuligheter, men også redusere energiforbruket og det miljømessige fotavtrykket, sier Jerker Delsing, professor i industriell elektronikk ved Luleå tekniske universitet og koordinator for Arrowhead Tools.

53 selskaper fra bil-, gruve-, elektronikk- og programvareindustrien deltar i prosjektet. Plattformer og verktøyene vil bli testet i 22 industrielle brukertilfeller. Et viktig mål med Arrowhead Tools er å skape de facto-standarder innen digitalisering og automasjon, inkludert interoperabilitet.

- Det er et stort behov for felles standarder. I dag er det forskjellige standarder skrevet på tusenvis av steder. Arrowhead Tools er ett av få initiativer som kan håndtere industriens krav på området. Teknisk sett så har vi nok den mest avanserte tilnærmingen som er tilgjengelig globalt, sier Jerker Delsing.

Det totale prosjektbudsjettet for Arrowhead Tools er 91 millioner euro, der de deltakende selskapene selv står for halvparten av budsjettet.

- Dette er en felles investering mellom industrien, EU-kommisjonen og 18 land, sier Jerker Delsing, og tilføyer:

Med Arrowhead Tools er det åpenbart at Europa ønsker å opprettholde ledelsen i verden når det gjelder automasjon og digitalisering.

Mer om Arrowhead Tools

Arrowhead Tools har et budsjett på 91 millioner euro og 81 europeiske deltakere, inkludert 28 universiteter og forskningsinstitutter og 53 selskaper fra, blant annet bil-, gruve-, elektronikk- og programvareindustrien. Blant disse selskapene er Bosch, Philips, Mondragon og Infineon. De norske organisasjonene er Jotne EPM Technology, SAP, Høgskolen i Østfold (HIOF), Tellu og NTNU.

Arrowhead Tools er grunnlagt av de deltakende selskapene og ECSEL-JU, et offentlig-privat partnerskap for elektroniske komponenter og systemer innen EU Horizon 2020.

Les mer om Arrowhead Tools her http://www.arrowhead.eu

Hvis du har spørsmål kan du kontakte:

Kontakt i Norge: Kjell Bengtsson, Vise President., Jotne EPM Technology AS, tlf.+47-907 45 640, e-post: Kjell.Bengtsson@Jotne.com web: www.jotneit.no

Prosjektleder: Jerker Delsing, Professor i industriell elektronikk ved Luleå Tekniska Universitet og koordinator for Arrowhead Tools, tlf. +46706261931, e-post jerker.delsing@ltu.se

 

Motta siste nytt fra FSI

Motta siste nytt fra FSI

Avmeldingen er mottatt!

Din epost-adresse:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: