FSi

Innhold

Første leveranse av det nye ugradert sambandet til Heimevernet ble formelt markert

Generalmajor Elisabeth Gifstad Michelsen, Sjef Heimevernet og Eiliv Ofigsbø Direktør for IKT-kapasiteter, FMA

Wireless Communication har levert nytt ugradert samband til Heimevernet.

Utstyret som har blitt brukt i Heimevernet frem til nå har vært i bruk siden 1968. Wireless Communication er dermed med på å øke Heimevernet sin operative evne, ved å bytte ut et eldre system med et digitalt, moderne og autonomt system.

24. juni var det en offisiell seremoni på Heistadmoen hvor Forsvarsmateriell (FMA) overleverte utstyret til HV-03. Wireless Communication var på plass som leverandør av nye Digital Mobile Radio (DMR). Denne leveransen er en del av rammeavtalen som FMA inngikk med Wireless i fjor høst, med en verdi på 208 millioner kroner.

- Forsvaret skal virke når alt annet ikke virker, de skal fungere i krisesituasjoner. Dermed skal også deres utstyr virke når alt annet ikke virker. Det er med stor ydmykhet og respekt at vi har tatt fatt på denne oppgaven. Vi er svært stolte av å samarbeide med FMA og Forsvaret, og ser frem til videre samarbeid på andre prosjekter, sier Ronny Ledang, administrerende direktør i Wireless Communication.

Totalt skal Wireless Communication levere 15.000 radioer. Første leveranse var på om lag en tredel av radioene, og resterende vil leveres i løpet av 2020 og ut i 2021.

Motta siste nytt fra FSI

Motta siste nytt fra FSI

Avmeldingen er mottatt!

Din epost-adresse:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: