GOV.UK

Nordic Unmanned tildelt utviklingskontrakt med det britiske forsvaret

Bilde fra GOV.UK

Nordic Unmanned AS har blitt tildelt en utviklingskontrakt verdt £272,656, fra det britiske forsvarsdepartementet (MOD) gjennom deres «Defense and Security Accelerator (DASA)».

Nordic Unmanned skal demonstrere sensorteknologi, dataanalyse og en semi-autonom funksjonalitet som en del programmet «Map the Gap». Dette programmet søker å utnytte nyskapende teknologi for å styrke soldatenes evne til å rekognosere og planlegge forsering av hindringer i vått terreng.

Nordic Unmanned sin tilnærming er basert på en operativ løsning som lar ingeniørene utføre terrengsundersøkelser på sikker avstand ved bruk av ubemannede systemer og laserteknologi.  Det norske selskapet er ett av fem som har fått midler til å jobbe med prosjektet, hvor Nordic Unmanned er eneste ikke-britiske aktør.  Prosjektleder Dr. Jose Luis Gil uttaler: "Map the Gap er et spennende prosjekt for Nordic Unmanned å ta del i.  Vi ser frem til å vise allsidigheten og tilpasningsevnen til våre systemer og hvordan vi kan anvende vår ekspertise innen ubemannede systemer og geomatikk for å dekke et militært behov”

Knut Roar Wiig, administrerende direktør i Nordic Unmanned, la til, "Vi er glade for at vår velprøvde og norskproduserte UAV Staaker BG-200, samt vår erfaring og kompetanse innen dronebasert LiDAR og fjernmåling ble høyt verdsatt i dette innovative og viktige prosjektet som skal forbedre sikkerheten og bringe den britiske hæren en taktisk fordel under kryssing av vått terreng.

Nordic Unmanned utvikler sin norskproduserte drone, Staaker BG-200, i tillegg til å være europeisk forhandler av Lockheed Martins Indago linje, som gjør Nordic Unmanneds katalog av dronesystemer og tjenester godt rystet til militært bruk. 

Motta siste nytt fra FSI

Motta siste nytt fra FSI

Avmeldingen er mottatt!

Din epost-adresse:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: