Nordic Unmanned kjøper ledende tysk droneselskap

Sandnesfirmaet Nordic Unmanned har signert en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene til den ledende tyske droneutvikleren og produsenten AirRobot. Oppkjøpet sikrer patentert verdensledende drone-leveringsteknologi og utvider produkt- og kundeporteføljen innen forretningsområdet «Defense & Security»

“Oppkjøpet av AirRobot gir tilgang til en sterk og velprøvd portefølje av produkter og patenter. Den inkluderer en utmerket posisjon i det tyske forsvarsmarkedet og et spennende teknologisk veikart for det globale ubemannede «last-mile» logistikkmarkedet. Vi er veldig glade for å ønske det sterke og erfarne teamet på 30 utviklere og produksjonsmedarbeidere, som ligger i et av de viktigste europeiske markedene, velkommen til Nordic Unmanned familien. Den økte produktporteføljen innen logistikk og forsvar vil bidra sterkt til vår kommuniserte vekststrategi for 2025.” sier Knut Roar Wiig, administrerende direktør i Nordic Unmanned 

AirRobot ble grunnlagt i 2004 og er en pioner innen den europeiske droneindustrien. AirRobot hadde en omsetning på EUR 2,3 millioner i 2020 og et resultat før skatt (EBT) på 5%. Selskapet er en langvarig leverandør for de tyske væpnede styrkene ("Bundeswehr") av både dronesystemer og vedlikehold, reparasjon og overhaling ("MRO") siden 2005. I løpet av de siste årene har selskapet investert mye i neste generasjons droner for å posisjonere seg for en større pågående forsvarskontrakt i Tyskland. Selskapet har ISO 9001-sertifisering som droneutvikler og produsent og er fullt sertifisert for å levere til tyske og andre NATO-styrker. 

«Denne transaksjonen er i tråd med vår annonserte strategi for å konsolidere den fragmenterte droneindustrien i Europa. Den bygger på det sterke og blomstrende forholdet mellom forsvarsindustrien mellom Tyskland og Norge etter det felles ubåtprogrammet som nylig ble avtalt mellom de to nasjonene. Med denne transaksjonen vil vi kunne betjene våre nåværende kunder innen den tyske og norske regjeringen på en enda bedre måte,” legger Wiig til. 

Motta siste nytt fra FSI

Motta siste nytt fra FSI

Avmeldingen er mottatt!

Din epost-adresse:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: