I den teknologiske verdensklassen

Forsvarsindustriens primære oppgave er å levere produkter, systemer og løsninger som Forsvaret etterspør, til konkurransedyktige betingelser. Det viktigste bidraget er å drive innovasjon og teknologisk utvikling på høyt nivå.

Norsk forsvarsindustri sørger for at Norge er i verdensklasse når det gjelder enkelte teknologiske løsninger.

I stor grad består produktporteføljen av delsystemer som kan integreres på mange plattformer. Det har gjort det mulig for norsk forsvarsindustri å posisjonere seg som underlevernadør til mange av de store globale forsvarsleverandørene i både USA og Europa.

Sammenlignet med annen norsk industri har forsvarsindustrien en høy FOU-andel. Hele ti prosent av omsetningen går tilbake til teknologisk forskning og utvikling. Fem prosent av næringslivets samlede forskning og utvikling foregår i forsvarsindustrien. Dette har igjen en positiv effekt på annen norsk industri som samhandler med forsvarsindustrien.

Norske forsvarsbedrifter bidrar til verdiskaping og sysselsetting i distriks-Norge. Sysselsettingen i Norge er på drøyt 5000 årsverk og samlet årlige omsetning på mer enn 16 milliarder kroner, der omlag 4,5 milliarder omsettes i Norge.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as