Nordisk forsvarsamarbeid

Det nordiske forsvarssamarbeidet skaper muligheter for forsvarsindustrien. Ambisjonene om å utvikle felles militære operative kapasiteter skaper nye behov for interoperabilitet og standardisering.

Det er nødvendig med dialog og samarbeid for å lykkes. Forsvarsindustrien i Norden har til hensikt å bli en aktiv samarbeidspartner i arbeidet med å etablere fremtidige militære kapasiteter.

Forsvarsindustriforeningene i Danmark, Finland, Sverige og Norge har undertegnet en felles samarbeidsavtale. Målsettingen er å gjøre den nordiske forsvarsindustrien mer konkurransedyktig i hjemmemarkedet og internasjonalt.

Foreningene har etablert et felles nordisk samarbeidsforum (Joint Nordic Defence Industry Cooperation Group (JNDICG)). Forumet legger til rette for koordinering og informasjonsutveksling på områder der foreningene har felles interesser og er et felles forum for dialog med de nordiske myndighetenes fora for planlegging og gjennomføring av nordisk forsvarssamarbeid innenfor rammen av NORDEFCO-avtalen.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as