Fra v. Stein Kåre Kristiansen ledet debatt mellom Christian Tybring-Gjedde (FrP), Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, Jette Christensen (A) og Liv-Signe Navarsete (Sp) Foto: FSi

Debatt om forsvarsindustrien på Arendalsuka

Forsvarsministeren og stortingspolitikere diskuterte forsvarsindustriens betydning for forsvarsevnen på Arendalsuka.

Sjefen for Hæren, generalmajor Odin Johannessen og administrerende direktør FFI John Mikal Størdal, innledet til debatt om forsvarsindustriens betydning for forsvarsevnen på Arendalsuka mandag kveld.

Industrien har en viktig rolle i å bidra til å skape forståelse for potensialet ny teknologi har for Forsvarets operative evne. Forsvaret trenger industrien. Teknologisk overlegenhet har vært og vil forbli avgjørende for å opprettholde evnen til avskrekking og om nødvendig bekjempe en fiende med militære midler. Det forutsetter at FOU-innsatsen på forsvarsteknologi styrkes både i industrien og i Forsvaret.

Debatten viste at det er bred politisk enighet om at vi trenger en nasjonal forsvarsindustri som er en integrert del av totalforsvaret. Det er viktig at vi politikere gir forsvarsindustrien legitimitet gjennom gode rammebetingelser, sa Liv Signe Navarsete (Sp).

På spørsmål om regjeringen vil øke satsningen på FoU i den kommende langtidsplanen for Forsvaret repliserte forsvarsministeren at å styrke de økonomiske rammene for Forsvaret også kan gi rom for økt satsning på FOU.


Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as