Stor interesse for norsk forsvarsindustri i India

En forsvarsindustridelegasjon ledet av Statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartmentet besøkte nylig India. Arrangementet ga god anledning til å profilere norsk forsvarsindustri og å etablere kontakter med indisk industri.

Rett før jul organiserte FSi i samarbeid med Forsvarsdepartementet en forsvarsindustridelegajson til India. I underkant av 20 representanter fra 11 av medlemsbedriftene deltok. Foruten industrien deltok Forsvarsdepartementet med statssekretæren, materielldirektøren og andre representanter for embetsverket, Forsvarets logistikkorganisasjon og Forsvarets forskningsinstitutt. Arrangementet ble støttet av ambassaden i New Delhi og Innovasjon Norge.

Programmet ble gjennomført i New Delhi og omfattet et heldags forsvarsindustriseminar med innlegg fra norsk og indisk side, en mottagelse for inviterte gjester og et besøk til Defence Research and Development Organisation som tilsvarer Forsvarets forskningsinstitutt i Norge.

Arrangementet var godt besøkt fra indisk side. Tilsammen deltok i overkant av 80 deltagere på forsvarsindustriseminaret som bl.a. omhandlet materiellanskaffelser i India og Norge, industrisamarbeid mellom India og Norge, Skjold-klasse kystkorvetter, moderisering av pansrede kjøretøyer og soldatsystemer.

Som en oppfølging til seminaret vil FSi, i samarbeid med Innovasjon Norge i New Delhi, organisere en norsk pavlijong på den store forsvarsutstillingen DEFEXPO 2014, som finner sted i New Delhi 6.-9. februar 2014.

Les mer om arrangementet på Forsvarsdepartementets hjemmesider. Her kan du lese Statssekretær Øystein Bø´s innlegg på seminaret.

Presentasjonene fra seminaret finner du her.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as