Høring i Utenriks- og forsvarskomiteen. Fra venstre, Even Aas, Kongsberggruppen, Knut Sunde, Norsk Industri, Torbjørn Svensgård, FSi og Endre Lunde, NAMMO Foto: www.stortinget.no

Høring om eksportkontroll på Stortinget.

Norsk Industri, Kongsberggruppen, NAMMO og FSi deltok på høring om eksport av forsvarsmateriell på Stortinget.

I forbindelse med at Stortinget behandler stortingsmeldingen om eksport av forsvarsmateriell fra Norge i 2018 gjennomførte Utenriks- og forsvarskomiteen åpen høring 8. oktober.

Eksport av forsvarsmateriell styrker forsvarsevnen og kampkraften til våre allierte og bidrar til trygghet og sikkerhet.

Det er bred enighet om at eksport av forsvarsmateriell er en forutsetning for å ha en nasjonal forsvarsindsutri som kan levere kosteffektive løsninger til Forsvaret når det ikke finnes gode løsninger i markedet som møter kravene. Det forutsetter et stabilt og forutsigbart regime for eksportkontroll både hva gjelder regelverk og praktiseringen av dette.

Norge har et av verdens strengeste regelverk for eksport av forsvarsmateriell som sikrer god kontroll. Dette underbygges av at det i nyere tid ikke er dokumentert tilfeller der norskprodusert forsvarsmateriell har kommet på avveie. Industrien er tilhenger av et strengt regleverk og støtter at dette utvikles innenfor etablerte internasjonale samarbeidsfora, slik at regelverket og praktiseringen av dette i minst mulig grad blir konkurransevridene.

Mer informasjon om eksport av forsvarsmateriell og betydningen det har for Norge og Forsvaret finnes her.

/share/mime/pdf.gifFelles høringsnotat fra Norsk Industri, Kongsberggruppen, NAMMO og FSi
(20191003-notat-til-u-og-f-komiteen-3-oktober-2019.pdf, 121kB)

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as