KONGSBERG skal levere kampluftvern til Hæren

Forsvarsmateriell skal anskaffe mobilt kampluftvernsystem til Hæren. Kostnadsrammen for prosjektet er 948 millioner kroner.

Kampluftvernet skal være modulbasert og fleksibelt og det skal kunne flyttes raskt. Det skal gi beskyttelse mot trusler fra luften slik at Hæren får størst mulig operasjonsfrihet. Hæren har ikke hatt kampluftvern siden tidlig på 2000-tallet, og dette er en milepæl i satsingen på Hæren, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KDA) som har levert NASAMS til Luftforsvaret, vil også være systemleverandør og totalintegrator for kampluftvern til Hæren. Anskaffelsen gjennomføres derfor som en direkteanskaffelse med en rettet forespørsel til KDA, heter det i en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

NASAMS er et svært viktig podukt for Kongsberg og et av de mest vellykkede internasjonalt. Vi er svært fonøyd med å ha blitt vaglt som leverandør av Hærens kampluftvern. Dette vil tilføre Forsvaret en ny kapabilitet og sikre arbeidsplasser i Kongsberg og for et stort antall underleverandører i hele Norge, sier Eirk Lie, adminstrende direktør i Kongsberg Defence Systems i en uttalelse.

Leveransene vil strekke seg fra 2018 - 2021.

Mer informasjon finnes på Forsvarsdepartementets og Kongsbergs hjemmesider.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as