Fra venstre: Eirik Lie, President Kongsberg Defence Systems, Dr. Peter Feldhaus, CEO of thyssenkrupp Marine Systems and Dr. Rolf Wirtz, CEO of Atlas Elektronik. Foto: KONGSBERG

KONGSBERG, thyssenkrupp Marine Systems og Atlas Elektronik danner nytt Joint Venture

KONGSBERG, thyssenkrupp Marine Systems og Atlas Elektronik skal samarbeide om neste generasjons kampsystemer til ubåter. Samarbeidet kan gi kontrakter til en verdi av 15 mrd. kr.

Som følge av Forsvarsdepartementets beslutning om å velge Tyskland som strategisk samarbeidspartner for neste generasjons ubåter og å innlede forhandlinger med thyssenkrupp Marine Systems om leveranse av ubåter til Sjøforsvaret, har KONGSBERG, thyssenkrupp Marine Systems and Atlas Elektronik blitt enige om et strategisk samarbeid om kampsystem til ubåter.

Bedriftene er enige om å etablere et nytt "joint venture" selskap med hovedkvarter i Norge, som blir en eksklusiv leverandør av kampsystemer til thyssenkrupp Marine Systems sine ubåter. Avtalen mellom de tre bedriftene ble undertegnet under en seremoni i Oslo 9. mars 2017.

thyssenkrupp Marine Systems er verdens ledende produsent av konvensjonelle ubåter og har bygget mere enn 160 ubåter de siste 60 årene. KONGSBERG har lang erfaring og høy kompetanse som leverandør av kampsystemer til ubåter. Atlas Elektronik er en ledende leverandør av sonarsystemer, våpenkontroll og andre nøkkelkomponenter til kampsystemer i ubåter.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as