Stor interesse for Norge på MSPO 2015 i Polen

Forsvarsministeren besøkte de norske utstillerne på MSPO 2015.

I samarbeid med FD og Forsvaret, har FSi organisert en norsk pavlijong på MSPO messen i Kielce i Polen som arrangeres i tiden 1. -4. september 2015. FD, FFI og elleve FSi-bedrifter, har gått sammen om en tung markering av polsk-norsk samarbeid på forsvars- og forsvarsmateriellområdet.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide deltok ved den offisielle åpningen av utstillingen og besøkte alle utstillerene på den norske norske pavlijongen på åpningsdagen. Den polske forsvarsministeren Tomasz Siemoniak avla også pavlijongen et besøk på ettermiddagen.

I tilknytning til utstillingen arrangeres flere arrangementer for å styrke samarbeidet mellom Norge og Polen. 2 september gjennomførte FSi et seminar om norsk-polsk forsvarsmateriell- og industrisamarbeid, der statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet detok. Seminaret samlet omlag 100 deltagere fra Polen, Norge og andre nasjoner. Statssekretæren var også vert for en mottagelse i tilknytning til seminaret.

Polen og Norge har et nært forhold innen sikkerhet og forsvar. Som nære allierte i NATO, deler Polen og Norge mange felles sikkerhetsinteresser. Begge land bidrar med betydelige styrkebidrag til allierte operasjoner og de siste årene har det forsvarsindustrielle samarbeidet økt innenfor flere viktige områder.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as