Ob lt Jordan, FD og R. Aarmo, FMA Foto: Bjørn Josefsen

Programkonferanse INI 2018 - økte investeringer innenfor INI

Forsvarssektoren planlegger kraftig økning av investeringer innenfor IKT området, og vil gjøre mer bruk av strategiske samarbeidsavtaler.

For andre året på rad arrangerte Forsvarsdepartementet og FSi en egen programkonferanse med fokus på hva som skjer innenfor IKT området i forsvarssektoren. Programkonferanse INI 2018 samlet 85 deltagere med god fordeling mellom representanter fra Forsvaret og industrien, herunder 25 bedrifter.

Programansvarlig oblt Leif Erik Jordan i Forsvarsdepartementet og Anders Skumsnes i FMA, tegnet det overordnede bildet. Det planlegges med kraftig økende investeringer innenfor INI systemer fram til 2025, godt over 10 mrd med en topp i 2021 på ca. 2 mrd, hvorav halvparten innenfor Forsvarets Kommunikasjonsinfrastruktur. For tiden arbeides det med å etablere strategiske samarbeidsavtaler. Strategiske samarbeid kan innebære samarbeid med andre statlige aktører, næringslivet, andre nasjoner og NATO. FMA har startet et slikt arbeide innenfor to områder: Helhetlig taktisk informasjonsinfrastrukturMIME og et strategisk samarbeid med industrien for Forsvarets sikre plattformer og datasenter (program MAST).

FMA er kommet lengst med etableringen av program MIME. Her kunne Roger Aarmo fortelle at dagens taktiske INI snart er utdatert og ikke fungerer som en helhet, og at det er en målsetting å få til økt operativ evne gjennom tidsriktig og relevant infrastruktur ved kontinuerlig modernisering og innovasjon av den taktiske INI. Program MIME organiseres som en avdeling i IKT-kap, og vil bestå av en portefølje av prosjekter og leveranser som deles opp i pakker som arkitekturstyres. Programmet ser også på mulighet for et samarbeid med Tyskland og Nederland.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as