Stor interesse for eksportkontroll

Med flere endringer på trappene både i europeiske og amerikanske ekportkontrollreguleringer, var interessen stor fra forsvarsbedriftene da FSi 12. mars arrangerte seminar om temaet.

Utvikling av eksportregimet, kontroll og håndheving er en naturlig forlengelse av den internasjonaliseringen som forsvarsindustrien er en del av. På seminaret fikk vi høre mer om endringene i eksportkontrollforskriften som følge av at EUs direktiv om forenkling av krav og vilkår for leveranser av forsvarsmateriell (ICT direktivet) skal implementeres i norsk rett, og hva dette konkret betyr for industrien. Det ble også orientert om hvordan svensk industri har organisert en sertifiseringsordning for saksbehandlere som jobber med eksport av forsvarsmateriell/flerbruksvarer. I tillegg til norsk/europeisk regelverk var det stor interesse for informasjon om det amerikanske ITAR-regimet og de planlagte endringene i det amerikanske eksportkontrollreguleringsregimet.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as