Tyskland kjøper norske missiler

Forsvarsdepartementet skriver på sine hjemmesider at Norge og Tyskland har et strategisk samarbeid om anskaffelse av ubåter. Nå har Tyskland bekreftet at de vil anskaffe missiler fra norsk industri. Dette vil være med å sikre norske arbeidsplasser i lang tid fremover.

- Tyskland planlegger å anskaffe et betydelig antall missiler til sin marine. Dette gir store muligheter for norsk industri, både for Kongsberg og for norske underleverandører. Det er viktig å sikre det teknologiske forspranget som norsk missilteknologi gir, og vi vil i årene fremover, sammen med Tyskland, videreutvikle det norske NSM-missilet mot fremtidige trusler, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Tyskland sa seg villig til å inngå i et omfattende missilsamarbeid rundt det norske NSM-missilet da samarbeidet ble avtalt. Verdien av fremtidige salg av NSM til Tyskland vil alene kunne komme opp i over 10 milliarder kroner.

Bildet v. Sjøforsvaret.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as