Den norske fellestanden på AUSA Foto: NADIC

Association of the US Army Annual Meeting and Exhibition 2017

Norsk-amerikansk forsvarsindustrisamarbeid i positiv utvikling - vekstmuligheter for norsk forsvarsindustri i USA.

Det amerikanske forsvarsmarkedet er det største og viktigste eksportmarkedet for norsk forsvarsindustri. Samarbeidet mellom norsk og amerikansk industri på forsvarsmateriellområdet er omfattende og mange norske forsvarsleverandører har de senere årene etablert seg i USA for å betjene det amerikanske forsvaret og sine amerikanske samarbeidspartnere. Anskaffelsene av F-35 kampfly og P-8 maritime transportfly gir muligheter for industrielt samarbeid. Andre større anskaffelser til Forsvaret der amerikanske bedrfiter er aktuelle leverandører gir ytterligere muligheter i årene som kommer. Det amerikanske Forsvaret har også en rekke behov der norsk industri har attraktive løsninger. I økende grad etablerer derfor norske forsvarsbedrifter seg i USA for å styrke sin konkurransekraft i det amerikanske markedet.

Dette var bakteppet for den omfattende norske tilstedeværelsen på den årlige forsvarsutstillingen AUSA som ble arrangert i Washington D.C. 9. - 11. oktober 2017. FSis alter ego i USA, Norwegian American Defence and Homeland Security Industry Council (NADIC), arrangerte en norsk fellesstand der Axnes Aviation, Kitron, T&G elektro, DSG Technology, Galleon Embedded Computing, Fieldmade og Nordic Shelter deltok. Kongsberg, NAMMO, Comrod og FLIR UAS deltok også med egne stands.

I forkant av AUSA ble det arrangert en mottagelse i den norske ambassadens residens der den norske ambassadøren, Kåre Aas, var vert. Materielldirektør Morten Tiller, FD og Sjefen for Hæren, Generalmasjor Odin Johanessen holdt velkomstinnlegg på mottagelsen. Arrangementet samlet mer enn 200 deltagere fra norske og amerikanske myndigheter og industri.

NADICs årlige medlemsmiddag, med over 70 gjester fra norske myndigheter, Forsvaret og medlemsbedriftene, ble også arrangert i løpet av uken.

Mer informasjon om AUSA på NADICs hjemmesider.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as