FSi inngår samarbeidsavtale med den sør-koreanske forsvarsindustriforeningen.

Nye muligheter for norsk forsvarsindustri i Sør-Korea.

FSi og The Korea Defence Industry Association (KDIA) har undertegnet en samarbeidsavtale (MOU). Formålet med avtalen er å styrke samarbeidet mellom de to foreningene for å legge til rette for at medlemsbedriftene i størst mulig grad skal kunne utnytte muligheten som økt samhandel på forsvarsmateriellområdet mellom de to nasjonene skaper.

Avtalen ble undertegnet ved en seremoni på den sør-koreanske paviljongen på MSPO 2017 i Polen, av Young Hoo Kim, Styreleder, KDIA og administrerende direktør Torbjørn Svensgård, FSi i nærvær av Viseforsvarminister Byung Joo Kang i det Sør-koreanske forsvarsdepartementet og materielldirektør, Morten Tiller i FD.

Sør-Korea blir viktigere for norsk forsvarsindustri årene som kommer. Norge er ferd med å anskaffe et nytt logistikkfartøy fra det koreanske verftet DSME. I denne forbindelse er det inngått en industrisamarbeidsavtale med en verdi på nærmere 2 milliarder kroner. En koreansk leverandør er en av to gjenstående kandidater til å levere nytt artilleri til Hæren. Sør-Korea anskaffer også, som Norge, F-35 kampfly og dette åpner muligheter for leveranser fra Norge av bl.a. missiler og ammunisjon.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as