Godt besøkt forsvarsindustriarrangement med Polen

Nærmere 70 deltagere på norsk - polsk forsvarsindustriforum i Oslo 4. og 5. desember.

Om lag 25 norske og polske forsvarsleverandører deltok på arrangementet som ble gjennomført i Oslo Militære Samfund og på Artilleriloftet på Akershus festning. Forumet ble gjennomført i tilknytning til de årlige samtalene mellom forsvarsdepartementene i Norge og Polen om samarbeid på forsvarsmateriellområdet. Både den polske materielldirektør Brigadegeneral Karol Dymanowski og hans norske kollega materielldirektør Morten Tiller med delegasjoner deltok på arrangmentets første dag.

Polen har de senere år vært det største og viktigste europeiske markedet for norsk forsvarsindustri. I oktober 2019 ble en moderniseringsplan for forsvaret formelt godkjent av det polske forsvarsdepartementet. I løpet av planperioden, 2021 - 2035, legges det opp til å investere 524 milliarder zloty (1233 milliarder NOK) i nytt materiell og systemer. Planen omfatter bl.a. anskaffelser av F-35 og ytterligere F-16, ubemannede systemer, bakkebasert luftvern, satellitter, nye ubåter, to nye overflate kampfartøyer, seks lette "missilbåter", kampkjøretøyer og C2 systemer.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as