Stor interesse for anskaffelser til Hær og Heimevern på Holmen Foto: FSi

Stor interessse for anskaffelser til Hæren og Heimevernet

Fremtidens Landmakt er i støpeskjeen. Stortinget behandler i disse dager Landmaktsproposisjonen som kan resultere i flere store anskaffelser til Hæren som blir viktige for norsk forsvarsindustri.

Mer enn 120 deltagere fra Forsvaret og industrien hadde funnet veien til Holmen fjordhotell 22. november, der Forsvarsdepartementet og FSi arrangerte årets programkonferanse for landsystemer.

Konferansen var den 10. i rekken og bød på orienteringer om Landmaktproposisjonen, fremtidige anskaffelser til Hær og Heimevern, tilbakemeldinger fra nylig gjennomførte operasjoner, øvelser og eksperimenter og erfaringer fra tidlig samarbeid med industrien. Fra det tyske forsvaret ble det gitt en orientering om status og fremdrift i det tysk/franske samarbeidet om Future Main Ground Combat System, som er planlagt å erstatte dagens stridsvognskapasitet etter 2030.

Presentasjonen ble etterfulgt av møter mellom bedriftene og representanter fra Hæren, prosjektmiljøene i FMA landkapasiteter og FDs programområder. Til sammen ble det gjennomført over 70 kontaktmøter i løpet av ettermiddagen. Arrangementet ble avsluttet med en uformell middag.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as