Tysk-Norsk forsvarsindustriseminar i Berlin 29-30 oktober 2018

Store muligheter for norsk forsvarsindustri i Tyskland.

Nærmere 130 deltagere fra Tyskland og Norge, inkludert begge lands statssekretærer, var på plass i den norske ambassaden i Berlin 29. oktober da ambassadør Petter Ølberg ønsket velkommen til tysk-norske forsvarsindustridager.

Det tysk-norske forsvarsmateriellsamarbeidet er i rivende utvikling. Etter at Norge og Tyskland ble enige om å anskaffe 6 identiske ubåter, 4 til Norge og 2 til Tyskland, har det blitt inngått en rekke samarbeidsavtaler mellom tyske og norske myndigheter om bl.a. forskning og utvikling, drift og vedlikehold, missiler, industrisamarbeid m.m. Det er store forventninger til at anskaffelsen skal bidra til å styrke samarbeidet mellom norsk og tysk forsvarsindustri og til å gi norske bedrifter markedsadgang i Tyskland i samsvar med ambisjonene som både Storinget og regjeringen har lagt til grunn for prosjektet.

Formålet med arrangementet i Berlin var å etablere og videreutvikle nettverket mellom norske og tyske forsvarsleverandører og å oppdatere hverandre på om planlagte anskaffelser i det norske og tyske Forsvaret.

Mer enn 50 bedrifter deltok og det ble gjennomført om lag 120 møter mellom norske og tyske virksomheter i løpet av arrangementet, som ble gjennomført av vår tyske søsterorganisasjon BDSV i samarbeid med FSi.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as