Foto: KONGSBERG GRUPPEN

Stort potensiale for Kongsberg Gruppen i Qatar

Kongsberg Gruppen (KONGSBERG) har inngått en samarbeidsavtale i Qatar om langsiktige teknologiutviklingsprogrammer innen forsvar, maritim industri og digitalisering. Det første programmet i forbindelse med samarbeidet vil bli leveranse av kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger for militære kjøretøyer, et program med et potensial i størrelsesorden NOK 15 milliarder over de neste åtte årene. Programmet vil bli det største i KONGSBERGs historie og medføre 15 000 norske årsverk og involvere over 170 norske underleverandører.

I dag annonserte Qatars myndigheter selskapene som skal levere til landets kommende kjøretøysprogram som går over de neste åtte årene. KONGSBERG skal levere tårnløsninger, og digitaliserings- og kommunikasjonsløsninger til 490 pansrede kjøretøyer levert av franske Nexter. Den videre prosessen vil nå være detaljering og sluttforhandlinger før endelig kontrakt inngås for programmet. - Kjøretøysprogrammet vil bli KONGSBERGs største enkeltavtale noensinne og medfører omfattende norsk verdiskapning og høyteknologiske arbeidsplasser i mange år fremover. Potensialet er i størrelsesorden 15 milliarder kroner for KONGSBERG. Om lag 15 000 norske årsverk og mer enn 170 norske små- og mellomstore virksomheter vil bli involvert i programmet over de neste åtte årene, sier Håøy. Til kjøretøysprogrammet skal KONGSBERG levere løsningene «PROTECTOR Remote Weapon Station» og «Medium Caliber Turret», tårnløsninger utviklet for økt personellbeskyttelse. PROTECTOR Remote Weapon Station er et system som ble utviklet i samarbeid med det norske forsvaret mot slutten av 1990-tallet og som i etterkant har blitt kontinuerlig videreutviklet og er verdensledende med nær 20.000 systemer levert til 19 nasjoner. Medium Caliber Turret er en videreutviklet større løsning som for tiden er under leveranse til det amerikanske forsvaret. I tillegg til tårnløsningene innbefatter avtalen også leveranse av integrerte digitaliserings- og kommunikasjonsløsninger for kjøretøyene.

Les mer om avtalen her.

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as