Thales Norway inngår avtale med Utsola AS for bygging av helikopter treningssenter ved Sola

Thales Norway har inngått avtale med Utsola AS for bygging og leie av helikoptertreningssenter på Utsola ved Sola lufthavn. Kontrakten bekrefter Thales sine planer om å åpne treningssenteret i 2015.

I en pressemelding i september kunngjorde Thales sin plan om å åpne treningssenter for helikopter i nærheten av Stavanger. Treningssenteret åpnes som et svar på de økende behov for helikopter treningstjenester man ser innen olje og gass sektoren.

Thales har tidligere kommunisert at selskapet vil starte med trening for piloter innen olje og gassektoren for så å kunne utvide med å tilby tilsvarende tjenester for forsvaret og redningstjeneste (SAR).

I en kommentar sier administrerende direktør Glenn Pedersen: "Vi er fornøyd med at vi har fattet beslutning på valg av lokasjon og at vi har konkrete planer for utformingen av vårt nye treningssenter. Her vil vi tilby det beste innen trenings- og simuleringstjenester i moderne fasiliteter hvor vi kan ha kapasitet på opptil 5 simulatorer. Det at treningssenteret vil ligge i hjertet av olje- og gass industrien er en stor fordel. Dette vil også være svært nyttig når forsvaret starter sin implementering av nye helikoptre".

"Vi er stolte over å være en del av Thales sine planer for helikopter treningssenter på Utsola. Dette understreker viktigheten av helikopteraktiviteten i Stavanger regionen. Vår langsiktige ambisjon er å utvikle Utsola området til et dynamisk næringsområde med bl.a. trening, simulering, sikkerhetsopplæring og et hotell som for øvrig blir treningssenterets nærmeste nabo", uttaler styreleder i Utsola AS, Brit K.S. Rugland.

Ole Petter Bakken, Direktør for forretningsområde trening og simulering i Thales Norway kommenterte i forbindelse med pressemeldingen i september at: "Åpningen av dette senteret er en viktig bekreftelse på den interessen og det potensialet vi ser i Stavanger som hovedsete for helikopterteknologi og trening i Norge"

Vår nettside benytter cookies. Ved å forsette og bruke sidene godtar du dette. Les mer i vår cookies- og personvernerklæring

POSTADRESSE

Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

Org.Nr. 992 931 183

BESØKSADRESSE

Middelthunsgate 27
Majorstuen
0303 Oslo

KONTAKT OSS

fsi@nho.no
Tlf: 916 456 91

FSi Nyhetsbrev

Utviklet av Imaker as