Nyhetsartikler

Vis filtrering

102 resultater

Type artikkel
Velg område
102 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Taktskifte i Europa – Norge må bli med

  Parallelt med at krigen i Ukraina utspiller seg, skjer det en svært rask utvikling av EU som sikkerhets- og -forsvarspolitisk aktør i Europa. Det er lang tradisjon i EU for å videreutvikle unionen gjennom krisehåndtering. Nå kommer det initiativer på forsvarsområdet på løpende bånd. Norge må komme med i disse nå, hvis ikke risikerer vi å bli marginalisert i fremtidige europeiske programmer.

 2. WAR, ALLIANCES & INDUSTRY, Norwegian - American Defence Conference 2023

  30 mars er det klart for årets NADIC konferanse i Washington DC. Blant innlederne finner vi bl.a. kongressmedlem Adam Smith (D-WA-9), Ranking Member on the House Armed Services Committee, Ambassadør Anniken R. Krutnes, Viseadmiral Louise K. Dedichen Norwegian Military Representative to NATO, Douglas R. Bush Assistant Secretary of the Army, Acquisition, Logistics & Technology og Lisa Sanders Director Science & Technology, USSOCOM SOF AT&L

 3. Kronikk i DN: Norge riskerer å bli holdt utenfor EUs satellittkommunikasjonssytem

  Når forordningen om EUs fremtidige satelittkommunikasjonssystem trer i kraft senere i år blir Norge ikke med i kraft av EØS-avtalen. Det er et problem for norsk militær romindustri og forsvarsindustrien, men kanskje en enda større utfordring på sikt for Forsvaret og nasjonal sikkerhet. Det haster å finne en løsning.

 4. Industriell Beredskap - Tid for handling

  Forsvarsindustrien har behov for en tett dialog med myndighetene for å avklare hvilken beredskap industrien bør ha for raskt å kunne øke leveransene når situasjonen tilsier det og hvordan denne kapasiteten skal etableres.

Motta siste nytt fra FSI

Motta siste nytt fra FSI

Avmeldingen er mottatt!

Din epost-adresse:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: